Hvorfor man bør sponse veldedighet?

Veldedighet er noe som hjelper folk i nød. På en annen måte kan man si at veldedighet er med på å redusere forskjellene i samfunnet. Når man bidrar til fellesskapet gjør man flere ting samtidig. Man gjør for det første en god gjerning, men det stopper ikke der. Når man bidrar til noe, gjør man det lettere for folk som sliter å takle problemene sine. Dette er noe man virkelig skal tenke over, ikke bare fordi det senere kan gi en belønning tilbake, men også fordi det ligger så mye spennende potensiale i mennesker. Det kan hende at store oppfinnelser eller løsninger på verdens fattigdom blir skapt når sjansene slippes løs.

Hvorfor bli en god samaritan

Den gode samaritanen har alle hørt om, men hvordan agere riktig når man selv kanskje sliter? En god samaritan hjelper sin neste, eller slik som Jesus selv forteller det, hvem som helst som trenger det. Dessverre er det slik at det ligger makt og kontroll i å eie, og de som eier vil sjelden risikere sin egen velstand for å hjelpe andre. Men det er når man klarer å oppgi denne gaven, og i stedet gi andre av sin andel lykke, at livet begynner å gi mening.

Måter å gi på

Det er mange måter å gi til trengende på. Det kan være å ta en tur innom en eldre som trenger hjelp i hverdagen, det kan være å snakke med en som er ensom, det kan være å gi penger til gode formål. Skal man donere er det viktig å huske på at man skal leve selv, og derfor kan man sette av en fast sum hver måned. Det er viktig at hjelperen kan gi, for det dukker garantert opp nye offer neste måned.

En fast trekk på kontoen kan gi andre muligheter også. Det ville vært en gudegave om man registrer en konto på Bingo.com, og etter vinner en flott gevinst. Man vil sikkert få mange gode venner, men husk å gi til de fattige også.

Mange fattige i u-land trenger ofte et lån for å komme i gang. Flere frivillige organisasjoner gir såkalte mikrolån for at de skal kunne etablere en inntektsgivende virksomhet. Dette er lån uten rente, slik at man gir ved å låne penger ut gratis. Man kan låne ut en andel av et større lån, slik at man blir en del av et fellesskap for å gi. Dette gir håp for mange mennesker verden over som faktisk bare mangler en liten sum for å begynne å tjene penger selv.

Utligne skjevheter

På fagspråk kalles det å utligne skjevhetene i samfunnet. Man må huske på at alle er like mye verdt, og derfor er det svært urettferdig at noen skal bli født inn i en verden full av muligheter, mens andre lever og dør i fattigdom og elendighet. Av og til trenger nordmenn å stoppe opp og se seg om. Livet er skjørt, og plutselig en dag sitter man uten en familie eller penger til mat. Da er det godt å vite at det fins gode samaritaner og barmhjertighet.